Informatiebalie

Bezoekerscentrum De Pelen in Ospel is de toegangspoort tot het bijzondere Nationaal Park De Groote Peel. In het buitencentrum vind je naast de informatiebalie van Staatsbosbeheer ook een grote winkel met streekproducten, boeken, souvenirs en fiets- en wandelkaarten. Bovendien kun je hier in het restaurant genieten van een kop koffie of een streeklunch.

Informatiebalie

Als start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes kun je in het bezoekerscentrum natuurlijk diverse fiets- en wandelkaarten kopen. Maar ook verrekijkers, natuurboeken, unieke streekproducten en leuke souvenirs. De doe- en ontdektochten, te koop via de informatiebalie, zijn erg in trek bij gezinnen. Vanuit deze balie starten ook diverse leuke activiteiten, die je overigens vooraf dient te reserveren! Denk aan een excursie met gids, een avond- of themawandeling en de ‘Peel Beleef je Buiten Tocht’. Ook het Kabouterpad is een aanrader!

Je kunt bij Buitencentrum de Pelen ook terecht voor groepsprogramma’s en excursies in de natuur. De medewerkers van het bezoekerscentrum helpen je graag met het samenstellen en verzorgen van programma’s voor bedrijfsuitjes, familiedagen of andere speciale gelegenheden.

Horeca

Onder de noemer Buitengewoon Lekker De Pelen vindt je hier de Peelkiosk. Bij de Peelkiosk (met serre en buitenterras) kun je terecht voor een drankje met lunch. Ook is er een natuurlijke speeltuin en een picknickweide.

De Peelboerderij is van maandag t/m vrijdag beschikbaar voor vergaderingen, presentaties en andere reserveringen. Op zaterdag voor groepsarrangementen. Op zondag kun je er terecht voor lunch of borrel.

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel

info@buitencentrumdepelen.nl
0495-641497

Openingstijden

Informatiebalie en winkel

di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur (november – maart).
Ma t/m zo van 10.00 – 17.00 uur (april – oktober).

Horeca

De Peelkiosk (in het buitencentrum):
Di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur (november – maart).
Ma t/m zo van 10.00 – 17.00 uur (maart – november).

De Peelboerderij (op loopafstand van buitencentrum):
Ma t/m za van groepen op afspraak.
Zo 11.00 – 16.00 uur m.u.v. slecht weer en zomervakantie.

Op zon- en feestdagen is reserveren niet mogelijk maar ben je van harte welkom.

Bereikbaarheid

Auto: navigatie-adres: Moostdijk 15, Ospel. Er is voldoende gratis parkeerruimte.
Openbaar vervoer: vanaf station Weert bus 370 richting Venlo, halte Meijelsedijk/Moostdijk