Schoolgidsen gezocht: opleiding start 27 september

IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseert vanaf september een opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Groote Peel.

Nationaal Park De Groote Peel

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding tot schoolgids van Nationaal Park De Groote Peel. IVN biedt in de peel scholenprogramma’s met diverse natuurthema’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Als schoolgids ontvang je met een groepje gidsen een basisschoolklas in het park. Door middel van verschillende spellen en activiteiten laat je leerlingen zelfontdekkend leren over de natuur.
Wil jij schoolgids worden?

Wil jij schoolgids worden?

Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Na afronding van de opleiding van zes dagdelen, kun je aan de slag als schoolgids in Nationaal Park De Groote Peel.

Daarnaast land je in een warm netwerk van vrijwilligers en is er volop ruimte om meer te leren over natuur en natuurbeleving met kinderen. Ook kun je na afloop aanvullende modules volgen om als Peelgids van Staatsbosbeheer aan de slag te gaan.

Wat vragen wij van jou?

Je vindt het leuk om kinderen te begeleiden. Bij voorkeur heb je hier al een beetje ervaring mee. En je bent regelmatig door de weeks inzetbaar in de periode maart t/m juni en september t/m november.
Data en locaties

De opleiding vindt grotendeels plaats in/rondom Nationaal Park De Groote Peel. De startbijeenkomst en afsluitende bijeenkomst worden samen met cursisten van de schoolgidsenopleiding voor Nationaal Park De Maasduinen en Nationaal Park De Meinweg gehouden:

Startdag: woensdag 27 september, 9.30 – 12.00 uur

Dagdeel 2: donderdag 5 oktober, 14.00 – 17.00 uur

Dagdeel 3: donderdag 26 oktober, 14.00 – 17.00 uur

Dagdeel 4: donderdag 9 november, 14.00 – 17.00 uur

Dagdeel 5: donderdag 23 november, 9.00 – 12.00 uur

Afsluiting: woensdag 6 december, 14.00 – 17.00 uur

 

Doe je mee?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Vier de Dag van het Nationaal Park in de Groote Peel!
BlauwborstBlauwborst