Kabouterpad De Pelen

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Bij Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer ligt een rugzak voor je klaar met de materialen om op zoek te gaan naar de kabouters. Met een puntmuts op je hoofd loop je een route van 500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit de Kabouter-klapkaart en doe je Kabouteropdrachten. Zoek onderweg naar het volgende kabouterpaaltje voor de juiste route. Als aandenken maak je zelf een natuurschilderij, die je thuis kan neerzetten. Na afloop mag je de rugzak én de materialen mee naar huis nemen. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Kabouterpad als schooluitstapje

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje voor je kleuters? Je kunt het Kabouterpad ook met je schoolklas lopen. De kosten zijn € 3.50 per kind. Neem contact op met het buitencentrum om de mogelijkheden te bespreken via onze contactpagina.

Gebied: De Pelen
Kind t/m 12 jaar: € 6.50
Leeftijd: 3 t/m 6 jaar
Duur: 45 minuten
Contact: Voor reservering of informatie ga naar contact.

Honden niet toegestaan  Honden niet toegestaan

Stiltewandeling De Groote Peel