Kruidenwandelingen

Maak kennis met de flora van NP De Groote Peel

Op woensdag 19 juni houdt Staatsbosbeheer een kruidenwandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie staat onder begeleidingen van Peelgidsen en start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Maak kennis met planten en kruiden

Tijdens de Kruidenwandeling in NP De Groote Peel laten Peelgidsen Diana Vossen en Ine Bouw – allebei herborist – je kennis maken met de rijkdom aan planten die in het NP De Groote Peel groeien en bloeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen van dit hoogveengebied. Maar ook over de planten die groeien in de tuin van ‘De Peelboerderij’. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven. Na afloop samen genieten van een lekker kopje kruidenthee met kruidkoek.

De Kruidenwandeling op woensdag 19 juni start om 10.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost  € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee en kruidkoek. Reserveren is noodzakelijk en kan via:www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel

Op woensdag 19 juni geen tijd? Op woensdag 18 september is er ook kruidenwandeling.

Peelpodium: Toffel Vier
Peelpodium met Joey Boss