Muziek en vlinders in de Peel.

Vlinderexcursie en Peelpodium met Wan-man-band “Dretje”

Op zondag 14 juli houdt Staatsbosbeheer een vlinderexcursie in het NP De Groote Peel. Muziekliefhebbers kunnen naar een optreden van Wan-man-band “Dretje” op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ontdek de vlinders van het veen

In het Nationaal Park De Groote Peel – een voormalig hoogveengebied – komen algemene maar ook bijzondere vlinders voor. In die laatste categorie zijn de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Tijdens de vlinderexcursie op zondag 14 juli gaan we op zoek naar de vlinders van het veen. Je ontdekt de verschillende soorten en ook het verschil tussen dag- en nachtvlinders. Wist je trouwens dat er ook overdag vliegende nachtvlinders zijn? Een Peelgids vertelt welke waardplanten er in De Groote Peel voorkomen. En natuurlijk komt de metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder aan bod. Een interessante excursie voor alle leeftijden.

De vlinderexcursie start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/vlinderspelen

Peelpodium met Wan-man-band “Dretje”

Van mei t/m september is er bijna elke zondag muziek op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. En alle muzikanten komen uit de omgeving van De Groote Peel. Zo ook Erik Duret uit Nederweert alias Wan-man-band “Dretje”. Onder deze naam brengt hij nu ruim twee jaar een super breed scala aan oldies, seventies, eighties, Hollandse hits, schlagers, en veel feelgoodnummers. Een feest van herkenning voor het publiek en er wordt dan ook volop meegezongen tijdens zijn optredens. Gezelligheid staat dus voorop! Zijn slogan is dus ook: Wat let je? DRETJE!

Wan-man-band “Dretje” geeft twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Wandel naar het hart van de Groote Peel...